Υπεγράφη και η τελευταία ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

Έκλεισε σήμερα και η τελευταία εκκρεμότητα απο μέρους του Δημοσίου για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απο το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπεγράφη η τέταρτη Κοινη Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά την πολεοδόμηση του ακινήτου. Πρόκειται επι της ουσιας για απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η λεγόμενη πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου και ακολουθεί τις ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο, το καζίνο και για τις ζώνες ανάπτυξης.

 

Ειχε προηγηθεί η εκδοση Πραξης Νομοθετικού Περιεχομένου ωστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπηρχαν.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για άθλο της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που ανέλαβε ολο τον κυβερνητικό συντονισμό, καθώς μέσα σε τρεις μήνες επιτεύχθηκε αυτό που για χρόνια βαλτωνε.

 

Πλέον, τα βλεμματα στρέφονται στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για την άδεια καζινο που λήγει αύριο.

 

Οπως ολα δειχνουν Mohegan και Hard Rock International θα κονταροχτυπηθουν για την άδεια την οποια θέλουν για να προχωρήσουν στην ανεγερση και λειτουργία ενός resort που θα καταστήσει την Αθήνα τον κορυφαίο προορισμό ψυχαγωγίας στη Νοτια Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανάδοχος θα μπορούσε να προκύψει εντός 1,5 μήνα στην περίπτωση που δεν υπαρξουν προσφυγές και ενστάσεις απο τους διεκδικητές.

 

Το resort εξάλλου ειναι και το κλειδί ωστε να προχωρήσει το προτζεκτ. Ηδη η Lamda Development εχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξεύρεσης των απαραιτητων πόρων με την δρομολογουμενη αυξηση μετοχικου κεφαλαιου.