Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ: Ή να φτιαχτούν δίοδοι ή να μπει πιο μέσα ο φράχτης στον Έβρο για να αλληλεπιδρά η ελληνική πανίδα με την τουρκική

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ, Νικόλαος Μαγγίνας εκφραζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την επέκταση του φράχτη κατά μήκος του Έβρου, καθώς - όπως υποστηρίζει - δημιουργούνται δύο προβλήματα: Δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν τον ποταμό Έλληνες ψαράδες και κυνηγοί και θα υπάρξει πρόβλημα με την αλληλεπίδραση της ελληνικής πανίδας με την τουρκική και έτσι δεν θα αναπαράγονται και δεν θα τρέφονται ζώα όπως τα αγριογούρουνα. Η λύση, δε, που προτείνει είναι ή να φτιαχτούν δίοδοι, ή να κατασκευαστεί ο φράχτης πιο μέσα στο ελληνικό έδαφος.

 

 

Οι θέσεις του αυτές, μάλιστα, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του κόμματος ΝΙΚΗ. 

 

 

 

Αναλυτικά οι θέση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΙΚΗ:

 

 

 Ο φράχτης του Έβρου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις ο φράχτης θα κατασκευαστεί σε όλο το μήκος του Έβρου, δηλ. και στα 230 χλμ. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι δύο. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι εφόσον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες κάτοικοι  το μισό πλάτος του ποταμού (που το δικαιούνται σύμφωνα με την διευθέτηση των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς τα σύνορα των δύο κρατών είναι στην μέση του ποταμού) δεν μπορούν ούτε και το έδαφος πλησίον του φράχτη· δηλαδή δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον ποταμό Έβρο οι Έλληνες ψαράδες, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, φυσιολάτρες μπορούν όμως να χρησιμοποιήσουν όλο το πλάτος του ποταμού οι Τούρκοι κυνηγοί ψαράδες κλπ. Δημιουργούμε από την αβλεψία μας μια γκρίζα ζώνη τύπου Ίμια. Το δεύτερο πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι τα μικρά και μεγάλα είδη ζώων π.χ. αγριόχοιροι, λύκοι κλπ. Δεν μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τους πληθυσμούς της Τουρκίας, με συνέπεια να μην μπορούν να αναπαραχθούν και να τραφούν. Τι μπορεί να γίνει; Ή κατασκευαστούν πόρτες στον υπάρχοντα φράχτη ή στα σημεία που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα φράχτης να κατασκευαστεί πιο μέσα στο ελληνικό έδαφος.