Αχμέτ Οζάλ: Η Τουρκία να εισβάλλει στην Ελλάδα, αλλά αφού φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο γιος του πρώην Τούρκου προέδρου και πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ και σημερινός πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού «Ενιαίου Κόμματος», καθώς ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να εισβάλλει στην Ελλάδα, μόλις απομακρυνθεί απο την πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης. 

 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Αχμέτ Οζάλ, εμφανίστηκε σίγουρος πως στις εκλογές του 2023 η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ηττηθεί, από την αριστερά που είναι «ερεθισμένη» λόγω των νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

 

 

Ο Οζάλ τόνισε ότι, «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 έχει εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει μία πολύ ισχυρή αριστερά, μία πολύ δυναμική αριστερά, η οποία εν όψει του 2023 είναι πολύ ερεθισμένη πολιτικά, για τις βάσεις που πήραν οι Αμερικανοί. Για αυτό το λόγο εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές του 2023» και στη συνέχεια πρότεινε το απίστευτο, δηλαδή να επέμβει η Τουρκία στρατιωτικά κατά της χώρας μας, μετά την απομάκρυνση Μητσοτάκη από την εξουσία.

 

«Εγώ προτείνω το εξής : Η Τουρκία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά εκεί, αλλά αν με ρωτούσατε, πιστεύω πώς η δουλειά θα ήτανε πιο εύκολη αν περιμέναμε να φύγει ο Μητσοτάκης από εκεί. Για αυτό το λόγο όσο δίκαιο και αν έχει η Τουρκία, φυσικά και μπορεί να επέμβει, αλλά με επέμβαση αυτή τη στιγμή δεν θα κερδίσουμε τίποτε, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει πιο εύκολα μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023» δήλωσε εριστικά ο γιος του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.