Έπαινοι από τη Handelsblatt: Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται το φυσικό αέριο

Η Handelsblatt αναφέρει ότι «Τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα μείωσε την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 40% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι».

 

«Η εξοικονόμηση φυσικού αερίου κατέστη δυνατή κυρίως λόγω της εντεινόμενης χρήσης λιγνίτη και ντίζελ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Handelsblatt με τίτλο «Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο». 

 

«Η Ελλάδα δείχνει πώς εξοικονομείται φυσικό αέριο»

 

Αναλυτικότερα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα διασφάλιζε το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου από την Gazprom.

 

Παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός κολοσσός δεν έχει ακόμη επιβάλει περιορισμούς παράδοσης στην Ελλάδα, οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν φέτος στο 20%. Αυτό κατέστη δυνατό κυρίως λόγω της εντατικότερης χρήσης του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα.

 

Στον σταθμό φθάνει πλέον διπλάσια ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου από ότι το 2021. Το LNG προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αλγερία και το Κατάρ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η Ελλάδα θέλει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο διακοπής παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου».