Πρόεδρος Microsoft σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Η Ελλάδα επέστρεψε, σε ευχαριστώ, είσαι πρωθυπουργός του 21ου αιώνα

Ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο podcast «Tools and Weapons» είχε καλεσμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο υποδέχτηκε με πολύ θερμά λόγια τόσο για την χώρα μας όσο και για τον ίδιο.

 

 

Όπως ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Microsoft «είναι μια συναρπαστική περίοδος για να πάει κανείς στην Ελλάδα. Ύστερα από μια δεκαετία ύφεσης, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν φέρει ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Παρά τις αντιξοότητες και την ύφεση στην Ευρώπη, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται φέτος κατά περίπου 6% και η ψηφιακή τεχνολογία έχει διαδραματίσει αδιαμφισβήτητο ρόλο».

 

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε εύλογα να πει κανείς ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όντως ένας πρωθυπουργός του 21ου αιώνα» προσθέτει ο Μπραντ Σμιθ

 

 

Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε το «ευχαριστώ» του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι, όπως λέει, «η Ελλάδα επέστρεψε. Αυτό που, κατά τη γνώμη μου, είναι καλό είναι ότι πολλοί άνθρωποι το διαπιστώνουν. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Νομίζω ότι η ανάπτυξη που έχετε οικοδομήσει, έχει χτιστεί πάνω σε ισχυρά θεμέλια. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον».

 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας έναν απολογισμό για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ λέει ότι «είμαστε ικανοποιημένοι» προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προσεγγίσει το 6% και εξακολουθούμε να προσδοκούμε ισχυρή ανάπτυξη το 2023».

 

«Παρ' όλες τις αντιξοότητες, έχουμε μειώσει το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, σαφώς ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Βρισκόμαστε στην κορυφή των μετρήσεων όσον αφορά τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα πάμε πολύ καλά στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που προσελκύουν ξένα κεφάλαια. Κάνουμε πολλά στον ψηφιακό τομέα. Είμαστε πρωτοπόροι στην ενεργειακή μετάβαση. Ο γεωπολιτικός μας ρόλος, λόγω της Ουκρανίας και λόγω της κρίσης του φυσικού αερίου, έχει ενισχυθεί. Θα έλεγα ότι η εικόνα της χώρας και η εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες, εδώ στην Ελλάδα, στις ικανότητές μας να τα πάμε πολύ καλύτερα, έχουν βελτιωθεί σημαντικά» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργούς αναφέρεται, επίσης, στον τρόπο με τον όποιο λειτούργησε το ψηφιακό κράτος την περίοδο του κορωνοϊού, κάνει εκτενή αναφορά - μετά από σχετική ερώτηση - στην προσπάθεια μεγαλύτερης αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ όσον αφορά το πολιτικό κλίμα σημειώνει ότι «η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει προκλήσεις και πρέπει να αποδείξει ότι είναι ανθεκτική. Ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον όπου αυτή η συζήτηση μπορεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη πόλωση. Πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε επίγνωση ότι μερικές φορές όλη αυτή η τοξικότητα στη σφαίρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απαραίτητα αυτό που σκέφτονται οι άνθρωποι και αυτό που τους απασχολεί».