Θέμα στην τουρκική Sabah τα σχόλια του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη τύπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με το κομμάτι που έλεγε για την Τουρκία, έγιναν θέμα στην κυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah. 

 

 Αναλυτικότερα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι, «Ο αρχηγός του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, προέτρεψε την Κυριακή να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Τσίπρας υποστήριξε ότι η τυχαία ένταση μπορεί να μετατραπεί σε ανεπιθύμητο γεγονός λόγω έλλειψης επικοινωνίας και είπε: 'Η έλλειψη καναλιών επικοινωνίας αυτή τη στιγμή με ανησυχεί περισσότερο από τη σκληρή ρητορική» και προσθέτει πως «τόνισε ότι πάντα υπήρχε ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά ότι η ένταση τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναϋπάρξει».

 

Τέλος, στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας τονίζεται πως «Ο Τσίπρας είπε ότι θα λάβουν προφυλάξεις λόγω της ρητορικής της Τουρκίας και ότι η προσδοκία του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως κάθε Έλληνα πολίτη, είναι να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου με την Τουρκία προστατεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Δηλώνοντας ότι υποστηρίζει την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ο Τσίπρας επέκρινε τις συμφωνίες που έγιναν με τρίτες χώρες στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας του με το σκεπτικό ότι δεν συνέβαλαν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

 

Σημειώνοντας ότι οι φρεγάτες που θα παρθούν από τη Γαλλία θα παράγονται σε γαλλικά ναυπηγεία, ο Τσίπρας είπε: ''Ενώ οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν 14 δισ. δολάρια, δεν θα μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική αμυντική βιομηχανία''. Ο Τσίπρας άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για τις μεταναστευτικές της πολιτικές».