Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα εξοπλίζεται γρήγορα και πρέπει να το προσέξουμε

Μεγάλη ανησυχία εκφράζουν αναλυτές που φιλοξενούνται σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως ο αρθρογράφος της Hurryiet Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο οποίος αναφέρει ότι χτίστηκαν 9 αμερικανικές βάσεις "κάτω από τη μύτη μας" και πως αυτές οι βάσεις αυτές στοχεύουν κατά της Τουρκίας.

 

 

«Κάτω από το μύτη μας χτίστηκαν 9 βάσεις των ΗΠΑ και δεν ξέρουμε πως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο πρόεδρος μας δήλωσε πως ‘’κάποιοι λένε πως αυτές οι βάσεις είναι εναντίον της Ρωσίας αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε’’. Διότι αυτές οι βάσεις βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία και τα όπλα τους δεν έχουν στραφεί εναντίον της Ελλάδας , αλλά αντιθέτως στοχεύουν την Τουρκίας», δήλωσε στο CNN Turk.

 

 

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, εξήγησε ότι οι δύο βάσεις που ενοχλούν περισσότερο την Άγκυρα είναι της Αλεξανδρούπολης και της Σούδας. Ειδικά για τη Σούδα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την επέκτασή της.

 

 

Επιπρόσθετα, στην Τουρκία δείχνουν να ανησυχούν για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και το πόσο γρήγορα αυτά προχωρούν.

 

"Το γρήγορο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, οι στρατιωτικές συμφωνίες, όπως και η μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, είναι ζητήματα που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.