Τουρκική εφημερίδα Aydinlik:"Ομολογία Τσίπρα: Η Ελλάδα είναι πιόνι τρίτων δυνάμεων"

Για ακόμα μία φορά, ο τουρκικός τύπος ασχολείται με δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τις αναπαράγει για να ενισχύσει την τουρκική επιχειρηματολογία. 

 

Αυτή τη φορά, η τουρκική εφημερίδα Aydinlik προβάλλει τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρόσφατη συνέντευξή του στο Euractiv ότι: «Η Ελλάδα καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων».

 

Mε τίτλο: «Ομολογία Τσίπρα: Η Ελλάδα πιόνι τρίτων δυνάμεων», το δημοσίευμα παρουσιάζει αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο δίκτυο EURACTIV.

«“Η Ελλάδα όχι μόνο εγκαταλείπει το σταθερό της δόγμα στην εξωτερική πολιτική, αλλά γίνεται ένας πειθήνιος και δεδομένος σύμμαχος της Δύσης που, στο τέλος της ημέρας, καταντά να είναι πιόνι στη σκακιέρα τρίτων δυνάμεων”, είπε ο Τσίπρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα» γράφει η Aydinlik.

 

Στη συνέχεια η εφημερίδα παρουσιάζει τα σχόλια του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας για τη σημερινή θέση της Τουρκίας, και την προσπάθειά της να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη, καθώς και την ένταση με την Ελλάδα, τονίζοντας πως θα πρέπει να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.