Υπουργός Άμυνας πΓΔΜ: "Η «Μακεδονία» έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ" (βίντεο)

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υπουργός Άμυνας κάνει τον απολογισμό της χρονιάς.

Η Ραντμίλα Σεκέρινσκα απηύθυνε δημόσιο μήνυμα στους πολίτες της γείτονας χώρας, τονίζοντας πως η χώρα της εξασφάλισε μία πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και κέρδισε την υποστήριξη πολιτικών ηγετών παγκοσμίου κύρους.

 

Στο μήνυμά της αναφέρει πως "θα γραφτεί στην ιστορία ότι τη φετινή χρονιά βάλαμε ένα τέλος στην απομόνωση της χώρας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ένα ίσο κράτος-μέλος στην ισχυρότερη αμυντική και πολιτική συμμαχία. Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, οι ενταξιακές συνομιλίες ήταν επιτυχείς. Μία θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ είναι ήδη κλεισμένη".
 

 

Ακόμη, σημειώνει πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε τη «Μακεδονία» για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια, ενώ τονίζει και την επίσκεψη του ίδιου του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

 

"Το 2018 επικεντρωθήκαμε στον στόχο μας – η Μακεδονία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε πως το 2019 πρέπει να επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε αποτελέσματα", είπε ακόμη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA.

 

Δείτε το βίντεο: