Ζάεφ: Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά»

«Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως "Μακεδόνες" που μιλούν τη "μακεδονική" γλώσσα», σχολιάζει σε ανάρτησή του o Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας αισιόδοξος πως οι δυσκολίες και οι βουλγαρικές ενστάσεις θα αρθούν έως την επικείμενη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ.

 

Σε μήνυμά του στο facebook, ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας εμφανίζεται βέβαιος για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, λέγοντας πως το «"Μακεδονικό" μέλλον είναι Ευρωπαϊκό», μετά και την παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, μέσω επιστολής που έλαβε από τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ, για τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

 

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ έγραψε:

 

«Ο "Μακεδονικός" λαός κοιτούσε πάντοτε, και συνεχίζει να κοιτάει, προς το μέλλον. Όλα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή.

 

 

Έτσι είναι και τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.

 

 

Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το "Μακεδονικό" μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και "Μακεδονικό" Θα ενταχθούμε ως "Μακεδόνες" που μιλούν τη ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα».