Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης: Πόσο κερδίζουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Συγκεκριμένα παραδείγματα φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογουμένους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έδωσε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

 

 

Ωφελούμενοι αυτού του μέτρου θα είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

 

Ακολουθούν παραδείγματα της φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογουμένους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης:

 

Πρώτο παράδειγμα
Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές -17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια- θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 

 

Δεύτερο παράδειγμα
Μισθωτός του δημόσιου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς, θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 

 

Τρίτο παράδειγμα
Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές -24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια- θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

 

 

Τέταρτο παράδειγμα
Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ, από δύο πηγές -30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα- θα έχει ωφέλεια κατά 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.