Πρώτη η Ελλάδα στον δείκτη MSCI στην Ευρώπη

Η χώρα έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις

Ο δείκτης MSCI για τις ευρωπαϊκές χώρες κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση ανάμεσα στης υπόλοιπες χώρες δείχνοντας έτσι ότι η χώρα έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις.

 

Παρά τις αρνητικές συγκυρίες της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου της Ουκρανίας η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και σημειώνει βήματα προόδου. Οι δείκτες, με τελευταίο τον MSCI για την Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την ετήσια βάση για το 2022, αποτυπώνουν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γίνει ξανά ελκυστική για επενδύσεις.

 

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει θετικές αποδόσεις κατά 4,8% και είναι στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη, με την Πορτογαλία να ακολουθεί με 3,7%, τη Νορβηγία με 3,5% και το Ηνωμένο Βασιλείου να είναι οριακά θετικό με 0,3%.

 

Όλες οι υπόλοιπες χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό δείκτη καταγράφουν αρνητικές επιδόσεις. Ακόμα και χώρες με θεωρητικά πολύ πιο ισχυρή οικονομία από την ελληνική, βρίσκονται πολύ χαμηλά στον σχετικό δείκτη. Για παράδειγμα, η Γαλλία καταγράφει αρνητική επίδοση κατά 7,9%, η Ιταλία κατά 11,9% ενώ η Γερμανία κατά 18,5%