Προβλήματα στο e-banking της Alpha Bank αναστάτωσαν εκατοντάδες χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα

* Ενημέρωση 12:04

Η Alpha Bank μεσω του λογαριασμό της στο twitter ενημέρωσε τους πελάτες της πως "Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές".

 

 

 

 

 

Εκατοντάδες χρήστες στο twitter αναφέρουν πως δέχθηκαν sms από το e- ebanking της Alpha Bank για συναλλαγές που είχαν κάνει στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν με την τράπεζα καθώς το τηλεφωνικό της κέντρο δείχνει να παρουσιάζει και αυτό προβλήματα. Αναμένεται ανακοίνωση από την τράπεζα καθώς η αναστάτωση φαίνεται πως είναι μεγάλη.

 

Στις 22 Ιουνίου, η Alpha Bank είχε κάνει την εξής ενημέρωση:

«Για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, η Alpha Bank σας υπενθυμίζει ότι δεν θα ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας καθώς αυτοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αποκαλύπτετε σε τρίτους.

Παρακαλούμε, εάν σας ζητηθεί -τηλεφωνικώς, με mail ή sms- να αποκαλύψετε τους κωδικούς σας σε άτομα που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν γνωστή εταιρία πληροφορικής και ζητούν τη συνεργασία σας για εγκατάσταση εργαλείων απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή, κινητό ή tablet σας, πρόκειται για απάτη και θα πρέπει να αρνηθείτε το αίτημα και να αναφέρετε το περιστατικό στο 210 326 0000.

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας είναι πάντοτε προτεραιότητα για εμάς».

 

Δείτε χαρακτηριστικά κάποια tweets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε εδώ όλα τα tweets