Ράλι στο Χρηματιστήριο μετά την προκήρυξη εκλογών

Το ιστορικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, που οδηγεί σε εθνικές εκλογές, προκάλεσε ''έκρηξη'' στο Χρηματιστήριο και ειδικότερα στις τράπεζες. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη  4,87% στις 767,32 μονάδες.

 

 

Οι αναλυτές ερημνεύουν το χθεσινό αποτέλεσμα ως καλά νέα για την οικονομία της χώρας. Παρόλο που οι μεγάλες αγορές θα παραμείνουν κλειστές το Χρηματιστήριο Αθηνών φαίνεται να τοποθετείται επί μίας επερχόμενης φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης με αναπτυξιακές πολιτικές. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τίτλοι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις εξελίξεις στην οικονομία όπως η ΔΕΗ, η Lamda λόγω Ελληνικού και ο κατασκευαστικός κλάδος.

 

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο φαίνεται να υποχωρεί στο 3.30% λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί. Οι διεθνείς οίκη εξάλλου επαναλαμβάνουν συνεχώς πως η καλύτερη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, είναι η νέα κυβέρνηση να είναι φιλική προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αγορά, με τους αναλυτές να προβλέπουν μάλιστα ράλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο εάν υπάρξει ισχυρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας.