Απίστευτο! Στην Μακεδονία ιδρύθηκε ΑΜΚΕ, με σκοπό την προώθηση της "μακεδονικής" γλώσσας.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία δημιουργήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2018, στην Αριδαία του νομού Πέλλας.

Φαίνεται πως οι δηλώσεις Ζάεφ περί "Μακεδόνων" στην Ελλάδα και εκμάθηση της "μακεδονικής" γλώσσας στα παιδιά στη χώρα μας δεν ήταν καθόλου τυχαίες.

 

Πριν από 2 εβδομάδες, πιο συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου 2018, στην Αριδαία του νομού Πέλλας ιδρύθηκε μία νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" και με το διακριτικό τίτλο "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ".

 

 

Σύμφωνα με το blog της νέας ΑΜΚΕ που προφανώς υπηρετεί τα συμφέροντα των εθνικιστικών αλυτρωτικών πολιτικών των Σκοπίων και των εν Ελλάδι υποστηρικτών τους, "Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλαδα και στην Ευρώπη".

 

 

Αμέσως μετά, ενημερώνει τους αναγνώστες πως: "Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων". 

 

 

Αξιοσημείωτο είναι πως ο διακριτικός τίτλος "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ" παραπέμπει στον ομώνυμο φιλόλογο που δραστηροποιήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και τον οποίο θεωρεί η ηγεσία των Σκοπίων ως θεμελιωτή της σύγχρονης  «μακεδονικής» ταυτότητας. 

 

Ο τίτλος του καταστατικού σύστασης της ΑΜΚΕ:

 

 

Πρόκειται για την δεύτερη ανάλογη οργάνωση η οποία ιδρύεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας σκοπός των οποίων είναι η προώθηση της «μακεδονικής ταυτότητας», της «μακεδονικής γλώσσας», του «μακεδονικού πολιτισμού». Στις αρχές του 2018, είχε ιδρυθεί στις Σέρρες ΜΚΟ με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων  “ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ”».

 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, οι γηγενείς Μακεδόνες στις Σέρρες, όπως και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες, αλλά ... Σκοπιανοί ουσιαστικά, μέλη της υποτιθέμενης μειονότητας “μακεντόνετς” που όπως υποστηρίζουν προκλητικά εθνικιστές στα Σκόπια, “καταπιέζονται”  από τις ελληνικές Αρχές.