Αλήθεια έχει κανείς τους κανονική δουλειά;

Αλήθεια έχει κανείς τους κανονική δουλειά;

Όλοι γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνώνυμο της τοξικότητας και του διχασμού στην πολιτική.

Είναι αυτός που για να αναρριχηθεί στην εξουσία, καλλιέργησε το αυγό του φιδιού σε πολλούς τομείς, που μέχρι τότε δεν αποτελούσαν καν θέμα συζήτησης. Ένας εξ’ αυτών ήταν οι «αργόμισθοι μετακλητοί υπάλληλοι», παιδιά του κομματικού σωλήνα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τότε, τις θέσεις των οποίων οι ίδιοι θα καταργούσαν, αν είχαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Και με την εξοικονόμηση αυτού του τεράστιου αχρείαστου κόστους, θα προχωρούσαν σε αυξήσεις μισθών, συντάξεων ή άλλες παροχές.

Το έκαναν χωρίς κανέναν δισταγμό. Χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Και το πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν «εφεύρεση» ενός σάπιου συστήματος, ώστε να βολεύει τα δικά του παιδιά. Γιατί δεν είχαν εργασία. «Δεν είχαν ένσημα» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, σε αντίθεση με τους ίδιους. Γιατί αυτοί αποστρέφονταν τον κομματικό σωλήνα, αυτοί προέρχονταν από τους αγώνες του πολυτεχνείου. Γιατί αυτοί είχαν ένσημα στην πλάτη τους.

Έτσι πολιτεύτηκε αυτό το μόρφωμα έως το 2014.

Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέξουμε στο τι έκανε ως κυβέρνηση. Είναι γνωστά αυτά. Και γι’ αυτό το πλήρωσαν όπως έπρεπε. Έχει αξία όμως να παρατηρήσουμε τι έχει συμβεί σήμερα, που το κόμμα της τοξικότητας και του διχασμού, σε κάθε πολιτική αναμέτρηση κατρακυλά στα ποσοστά από τα οποία ξεκίνησε.

Η μείωση των κοινοβουλευτικών εδρών αλλά και της κρατικής χρηματοδότησης δημιούργησε μια ανάγκη, που κανονικά σύμφωνα με τα λεγόμενα τους δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Όσοι εξελέγησαν κλήθηκαν να διορίσουν ως μετακλητούς, στελέχη που η κοινωνία τα έστειλε σπίτι τους, ή καλύτερα, πίσω στην κανονική τους δουλειά.

Και σήμερα 10 χρόνια μετά, παρατηρώντας κάποιος την κατάσταση στο κόμμα της τοξικότητας και του διχασμού, βλέποντάς τους να διαγκωνίζονται για μια θέση μετακλητού υπαλλήλου και ανατρέχοντας σε όλα όσα οι ίδιοι έλεγαν παλαιότερα, αναρωτιέται: Μα δεν έχει κανείς τους τελικά κανονική δουλειά; Και αφού δεν έχουν, γιατί πολιτεύθηκαν έτσι;

Κ.Μ