Απαντώντας σε μια ερώτηση κατάφερε να πει 2 ψέματα ο Τζανακόπουλος

Ότι μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα και θα πάρουμε τη δόση μέχρι τέλος του μήνα

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που σε κάθε του συνέντευξη έκανε και μια διαφορετική πρόβλεψη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Τελικά με την έβδομη προσπάθεια είχε καταφέρει να πετύχει τη σωστή ημερομηνία.

Φαίνεται πως οι αποτυχημένες προβλέψεις και τα ψέματα του έμειναν ως συνήθεια, αφού στη χθεσινή του συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο κατάφερε να απαντήσει με δύο ψέματα σε μία ερώτηση.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται αντί να μειώνονται και γι' αυτό οι δανειστές καθυστερούν την καταβολή της υποδόσης του ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Τι απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος:

 

Ψέμα 1ο: Θα πάρουμε την υποδόση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Αλήθεια: Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών! Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης θα πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 1,2 δισ. έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2017. Η υποβολή των σχετικών στοιχείων και η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς θα γίνει κατά τον Οκτώβριο 2017. (Η ανακοίνωση του Υπουργείου)

Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή η δόση θα καταβληθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

 

Ψέμα 2ο: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί στα 2.9 δισ. ευρώ

Αλήθεια: Την ίδια μέρα με τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωνε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα  ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο στα 3,914 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο που ανέρχονταν στα 3,840 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι 1,252 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. (Δείτε τη σχετική είδηση από το ΑΠΕ)

Το σύνολο δηλαδή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες είναι  5,435 δισ.!