Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ: H ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά προσλήψεις και ΣΣΕ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα και θα κορυφωθούν την επόμενη

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, προαναγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε χθες συνέλευση των μελών των σωματείων της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία «στέλνει ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών, που, αν και μοναδικός μέτοχος, ήταν και είναι η βασικότερη τροχοπέδη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της».

 

Η συνέλευση ήταν θετική στην εισήγηση «και δεν υπήρξε αντίθεση στην ομόφωνα ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ για απεργιακές κινητοποιήσεις (πλην τριών συναδέλφων που εξέφρασαν τις... επιφυλάξεις τους)», ενημερώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ και σημειώνει ότι διεκδικεί:

 

* Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

* ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)

 

* Την δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπογεγραμμένης από τους τρεις υπουργούς ΚΥΑ, που δεν θα εδράζεται πάνω σε αδικίες και που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.

 

* Τα δεδουλευμένα της προ του «μαύρου» περιόδου.

 

* Την άμεση ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τοποθέτηση του προσωπικού σε οργανικές θέσεις.

 

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, «η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα θα φέρει ακόμα πιο κοντά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, η οποία θα είναι εκείνη που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη - θωράκιση της ΕΡΤ και θα φέρει την ισονομία μεταξύ των εργαζομένων».