Διάταξη εξαιρεί τον Μπαλαούρα από τους συνταξιούχους που χάνουν το 60% επειδή εργάζονται

Καταγγελίες για φωτογραφική διάταξη
Η επίμαχη διάταξη κατατέθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. Προβλέπει πως από το νόμο για τις συντάξεις γήρατος εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, και ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων». 
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους  που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».