Δικαστές για αποφυλάκιση Φλώρου: Υποκριτές και Φαρισαίοι όσοι μας κατηγορούν!

Ο Α. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις κατηγορίες μελών της Κυβέρνησης και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με την αποφυλάκιση του Α. Φλώρου της Energa, καταγγέλοντας τους θεσμικούς φορείς που κινούνται εναντίον της για φαρισαϊσμό και υποκρισία. 

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Φλώρος αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου (άρθρο 110 Α’ του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4356/2015), προσκομίζοντας βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που τον έκρινε ανάπηρο σε ποσοστό 70%. "Επομένως", συμπεραίνει, "δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το Συμβούλιο από την απόλυση του καταδίκου".

 

Και συνεχίζει η ανακοίνωση σε ακόμα σκληρότερους τόνους λέγοντας ότι, "Όσοι «οργισμένοι» ψάχνουν τους υπαίτιους για τέτοιες αποφυλακίσεις έχουν τη δυνατότητα είτε να πιέσουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία για αλλαγή της σχετικής νομοθετικής διάταξης εάν δεν συμφωνούν μ’ αυτήν, είτε να ζητήσουν διερεύνηση του τρόπου χορήγησης των πιστοποιητικών αναπηρίας εάν κρίνουν ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Ξεπερνάει όμως κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας να καταγγέλλονται από θεσμικούς φορείς αυτοί που εφάρμοσαν το Νόμο ενεργώντας σύμφωνα με τη συνταγματική τους αποστολή!

 

Η εποχή που Δικαστές και Εισαγγελείς έπαιζαν το ρόλο της «Ιφιγένειας» σιωπώντας σε τέτοιες προκλήσεις, έχει πλέον περάσει". 

 

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση: