(Έγγραφα) Κουρουμπλής - Βούτσης έδωσαν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις

Eπί 3,5 χρόνια αναβάλλεται η εκτέλεση 1.639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν το επικοινωνιακό πυροτέχνημα με τις κατεδαφίσεις.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισε τώρα, εκ των υστέρων, μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τροπολογία για κατεδάφιση άνω των 3.000 αυθαιρέτων στην Αττική, ενώ τόσα χρόνια παρεμπόδιζε την πραγματοποίησή τους ή απλώς νομιμοποιούσε αυθαίρετα.

 

 

Ο πρώτος Υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με "εξαιρετικά επείγον" αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.  

Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

 

 

 

"Απετράπησαν οι κατεδαφίσεις στα Περιβολάκια Ραφήνας" έγραφε η Αυγή στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 "μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα, του δήμαρχου Ραφήνας - Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη καθώς και του αντιπεριφερειάρχη (της Δούρου) Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου".

 

 

 

 

Η συνομιλία του Γ. Πάντζα με Εισαγγελέα, τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Ραφήνα.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αναστολή των κατεδαφίσεων του αυθαιρέτων.

 

 

 

Η εντολή Κουρουμπλή να μη γίνουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Ραφήνα και το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής (της Δούρου).

 

Το 2015, ως υπουργός Εσωτερικών, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζητούσε την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στη Ραφήνα.

  

Ο κ. Κουρουμπλής προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αιτήματος του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των υπό κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή Περιβολάκια, με αιτιολογικό την αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, των παρευρισκομένων πολιτών.

 

Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας βρέθηκε αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής επέμεινε στον προγραμματισμό της όπως έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής συμφώνησε στην προσωρινή λύση της αναστολής, μετά από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη προσπάθεια κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

 

To έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που πρότεινε αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων: