Έχασαν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ με τις νέες κάρτες

Αποσιώπησαν το φιάσκο

- Από επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα τον Δεκέμβριο.

- Τα στοιχεία δεν υπεκλάπησαν, απαντά ο ΟΑΣΑ

- Το είχαν αποκρύψει και τώρα ζητούν ξανά τα στοιχεία

 

 

Την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.

 

Πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ, αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς, για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ. 

 
 

 

Με την παραπάνω επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος  Γιάννης Σκουμπούρης, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.

 

Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαίδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.


 

Στο κέντρο με  δυναμικότητα εκτύπωσης 12.000 κάρτες ημερησίως εκτυπώνονται αντίστοιχες κάρτες και άλλων φορέων όπως η ΑΔΕΔΥ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ κ.α.

Για αυτό και δεν αποκλείεται ο αριθμός των κατεστραμμένων φακέλων να είναι μεγαλύτερος. Με τις μαζικές αποστολές οι φορείς μπορεί να πετύχουν από τον ΟΑΣΑ έκπτωση έως και 25% στις κάρτες.

 

Η επιστολή των τραπεζοϋπαλλήλων