Επί Υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου το 2010 τα 44 εκατ. της "τρύπας" του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρήκε ο Πολάκης

Θα κληθεί άραγε στην εξεταστική για να δώσει εξηγήσεις η νέα Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το φιάσκο της εξεταστικής για την Υγεία και συγκεκριμένα για το ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το μισό ποσό που "ανακάλυψε" ο Πολάκης ότι λείπει, ανήκει στη περίοδο του 2010, που Υπουργός (με το ΠΑΣΟΚ τότε) ήταν η σημερινή Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννοκοπούλου.

 

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο τον οποίο διενήργησαν οι τρεις ορκωτοί λογιστές στα ταμεία του Κέντρου, η "τρύπα" φθάνει αθροιστικά για την χρονική περίοδο 2010 – 2014 τα 89 εκατ. Ευρώ.

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η εν λόγω «τρύπα» στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2010, επί… Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, δηλαδή, στη θέση της υπουργού Υγείας, και το ύψος της «τρύπας» φθάνει τα 44 εκατ. ευρώ! 

 

Ο σχετικός πίνακας με τα ποσά - τα 44 εκατ. ευρώ εμφανίζονται το 2010:

 

 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης θα καλέσει τη νέα υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην επιτροπή, προκειμένου να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για την απόκλιση μεταξύ ταμειακών διαθεσίμων και τραπεζικών διαθεσίμων του ΚΕΕΛΠΝΟ για το έτος 2010.

 

Το θέμα σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης (που βρίσκεται στο στόχαστο του Πολάκη για το συγκεκριμένο θέμα) αλλά και ο Σταμάτης Πουλής, απολυμένος πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.