Έρευνα του Αρείου Πάγου για την κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό

Μετά τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, ζητάει από την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας κα Μαριάννα Ψαρουδάκη να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων αλλά και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

 

Ήδη, η κα Ψαρουδάκη κάλεσε για κατάθεση τον αντιστράτηγο ε.α Ανδρέα Ηλιόπουλο, μέχρι πρότινος διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, όπου έκανε λογο για ένα χάος. 

 

Ειδικότερα στην συνέντευξη του,  ο κ. Ηλιοπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

 

 «Εχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή». 

 

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας είχε κάνει λόγο για ψεύδη, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ηλιοπουλου. Μάλιστα ο κ. Βιτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ, άνοιξε τον δρόμο της αποπομπής του Ανδρέα Ηλιοπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούσε επαρκώς τα καθήκοντα του ως διευθυντής των κέντρων υποδοχής.