Η Αυγή εναντίον της απόφασης για μειώσεις μισθών 20% Στο Κόκκινο

Εμφύλιος στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η "Αυγή" την κλήση της διοίκησης του ραδιοφώνου ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις 20%.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» δηλώνουν τη στήριξή τους «στη συλλογική στάση των εργαζομένων να αρνηθούν να υπογράψουν τις μειωμένες ατομικές συμβάσεις και θα σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδικητικών ενεργειών απέναντί τους».

 

Μιλάμε δηλαδή για μια πρωτόγνωρη αντιπαράθεση, η οποία γίνεται με δημόσιο τρόπο.

Και μάλιστα δεν αφορά τόσο τα δύο κομματικά Μέσα όσο την επίθεση των εργαζομένων της «Αυγής» στο κόμμα, μιας και τη σχετική απόφαση μπορεί να ανακοίνωσε στους εργαζόμενους εκ μέρους της διοίκησης ο κ. Νικόλτσιος, ωστόσο είναι γνωστό ότι αποτελεί κεντρική θέση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ολόκληρο το κείμενο της Αυγής:

 

«Ως επιτροπή των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιεργατική τη μονομερή ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης στο ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να καλεί από σήμερα εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών της τάξεως του 20%. Στηρίζουμε τη συλλογική στάση των εργαζομένων να αρνηθούν να υπογράψουν τις μειωμένες ατομικές συμβάσεις και θα σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδικητικών ενεργειών απέναντί τους».

Η Επιτροπή των Εργαζομένων της Αυγής

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, Νίκος Μορφονιός

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ, Χρήστος Τζίφας