Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αύξησε τους μισθούς και τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων την τελευταία τριετία!

Δείτε τι έλεγε ο Τσίπρας για τους μετακλητούς υπαλλήλους προεκλογικά (βίντεο)

Με έκπληξη διαβάζει κανείς στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από την "Εργάνη", πως μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κ.λπ. είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ το 2017.

 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως, μια πρώτη πράξη της κυβέρνησης ήταν να αυξήσει τον αριθμό των μετακλητών και έτσι ενώ το 2014 ήταν 1.900, να αριθμούν πλέον τους 3.000.

 

Την ίδια περίοδο, με βάση επίσης τα στοιχεία της «Εργάνης», μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017. Eνώ σύμφωνα με τα στοιχεία ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει μισθό πείνας στα 500 ευρώ.

 

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι και η Κομισιόν στην πρώτη μεταμνημονιακή της έκθεση ρίχνει τα καρφιά της στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις αυξήσεις που δόθηκαν στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ, μια κίνηση που κρύβει τους εξής δύο κινδύνους: Να εγείρουν ανάλογες αξιώσεις και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεπώς να επέλθει δημοσιονομικός εκτροχιασμός. 

 

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε αντιδιαστολή με τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το 2015, αλλά και με τις δηλώσεις του πριν τις εκλογές, όπου μιλούσε για τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών και υποσχόταν πως θα τις καταργήσει.

 

Δείτε τις δηλώσεις Τσίπρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015:

 

 

 

 

Δείτε τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα το 2015 για το επίμαχο θέμα: