Η κυβέρνηση ξηλώνει τη διοίκηση της ΕΡΤ -Ζήτησαν παραιτήσεις

Μετά τη «μυστική» σύσκεψη της Πέμπτης με Τσίπρα

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος  συμβούλου Bασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.

 

Σημειώνεται ότι η δημόσια αντιπαράθεση για τη λειτουργία της ΕΡΤ είναι πολύ έντονη ενώ δεν έλειψαν και τα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της διοικήσης.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Φίλης είχε βάλλει κατά της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι κυβερνάται από παραδιοίκηση και ιδιοτελή συμφέροντα.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για υπονόμευση της ΕΡΤ εκ των έσω ενώ, την ίδια ώρα ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατήγγειλαν τη διοίκηση της ΕΡΤ για εξοστρακισμούς ικανών, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και περιθωριοποίηση των δημοσιογράφων.

 

Την τραγική κατάσταση στην ΕΡΤ περιέγραφε με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος, Σπύρος Κρίμπαλης.

 

Εκανε λόγο για «μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη» που «λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη φατρία παρά ορθολογική εταιρική δομή».

 

Κατήγγειλε επίσης ότι «από την τοποθέτηση του κ. Κωστόπουλου πέρσι τον Ιούλιο έως σήμερα αυτό το σύστημα εξουσίας έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ εξοστρακίζοντας σταδιακά όλα τα έμπειρα και ικανά στελέχη με μοναδικό κριτήριο αν ανήκουν στην σφαίρα επιρροής της φατρίας ή όχι» περιγράφοντας τα τρία στάδια που υλοποιήθηκε το σχέδιο:

 

1. Απαξίωση των οργανικών δομών της εταιρείας και υποκατάστασή τους από πλήρως ελεγχόμενες επιτροπές.

 

2. Ψήφιση νέου οργανογράμματος με σωρεία ανορθολογικών και φωτογραφικών διατάξεων.

 

3. Τοποθέτηση ημετέρων στις θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενάντια σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας.