Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Η σημερινή απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, έχει παραλύσει τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τις κινητοποιήσεις αυτές ως την "μητέρα των μαχών" και έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για μαζική συμμετοχή.

 

Έχει μάλιστα αναδείξει σε κεντρικό ζήτημα, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας η οποία, όπως υποστηρίζει, "καταργεί το 8ωρο".  Ο θεσμός της διευθέτησης του χρόνου εργασίας βέβαια, ισχύει εδώ και 30 χρόνια ενώ το νέο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την 4ήμερη εργασία. 

 

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει(;).... τι είχε θεσπίσει ο ίδιος όσο ήταν κυβέρνηση σχετικά με το ωράριο εργασίας.

 

Δείτε μερικά παραδείγματα:

 

Με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στην Τραινοσέ το 2018 υπήρχε η δυνατότητα παροχής εργασίας επί 7 και 9 συνεχόμενες ημέρες με τα μισά μάλιστα από τα προβλεπόμενα ρεπό.

 

 

 

 

 

Τον Φεβρουάριο του 2019 δημοσιεύεται σε ΦΕΚ το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ το οποίο προβλέπει υποχρεωτική υπερωριακή εργασία και κατά τις ημέρες αργιών και εορτών, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

 

 

 

Η ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου επέτρεπε εργασία 6 ή και 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς αυτό να αποτελούσε παράβαση της πενθήμερης εργασίας αφού, όπως αναφέρει ρητά η ΣΣΕ, όποτε συνέβαινε, ο λόγος ήταν οι αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης. 

 

 

Τότε, βέβαια, δεν είχαμε ακούσει τίποτα για "εργασιακό μεσαίωνα" ...