Κατατέθηκε δικογραφία για απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Ξανθού - Πολάκη

Στη Βουλή κατατέθηκε δικογραφία που αφορά στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όταν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν ο Ανδρέας Ξανθός αλλά και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται είχε αναγάγει τον συγκεκριμένο Οργανισμό ως την προμετωπίδα στον αγώνα της “κάθαρσης”.

 

Η δικογραφία καταρτίστηκε μετά και το πόρισμα της αρμόδια ανεξάρτητης αρχής και δεδομένου ότι κατατέθηκε στη Βουλή η έρευνα θα έπεσε σε πολιτικά πρόσωπα που την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπό την ευθύνη τους το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

 

Στο πόρισμα που είχε καταρτίσει η αρμόδια αρχή προέκυπταν στοιχεία απευθείας αναθέσεων με την εμπλοκή εταιρείας σεκιούριτι ο οποίος εμφανιζόταν στον Οργανισμό και ως εκπρόσωπος της τότε πολιτικής ηγεσίας αναζητώντας μάλιστα στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται να έχει λάβει αμοιβές άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ για υπηρεσίες φύλαξης τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα τουλάχιστον με το πόρισμα προκύπτει ότι η φύλαξη του οργανισμού θα μπορούσε να γίνει από την ελληνική αστυνομία.