Κούλογλου και Αρβανίτης υπέβαλαν ερώτηση στην Κομισιόν για την Ολλανδή δημοσιογράφο

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ συνέταξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, την οποία προσυπέγραψε ο Κώστας Αρβανίτης.

 

 

 

Οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τέσσερις ακόμη συναδέλφους τους από άλλες χώρες και από διάφορες πολιτικές ομάδες, οι οποίοι συνυπέγραψαν την ερώτηση) επισημαίνουν ότι η Μπέουχελ έχει πέσει θύμα «συστηματικής συκοφαντικής εκστρατείας» και ότι η μήνυση, την οποία έχει καταθέσει εις βάρος της ο Δήμαρχος της Ύδρας, αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωση της Ολλανδής δημοσιογράφου.

 

 

Εξ αφορμής της περίπτωσης Μπέουχελ, οι κ. Κούλογλου και Αρβανίτης θέτουν γενικότερο ζήτημα ελευθερίας λόγου στην Ελλάδα και ερωτούν την Κομισιόν εάν προτίθεται να αναλάβει δράση, προκειμένου να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στη χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την κίνηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η κ. Αγαπηδάκη γράφοντας:

 

 

 

"Πάρα πολύ ενδιαφέρον που οι ευρωβουλευτές Kostas Arvanitis

και Στέλιος Κούλογλου καταθέτουν ερώτηση στην Ευρωβουλή για τη συκοφαντική δυσφήμηση που δέχεται η Ingeborg Beugel στα social media.

Για τα τρολς του Twitter που λένε τόσο καιρό ότι κάνουμε trafficking και έχουν επιδοθεί σε πρωτοφανή εκστρατεία χυδαιότητας, δεν έχουν καμία αντίρρηση. Αλλά ξέχασα, εγώ δε φοράω κόκκινο καπέλο, να δεις που αυτό θα φταίει."