Κούνεβα και Κούλογλου στήριξαν τον Μαδούρο στην Ευρωβουλή

Καταψήφισαν την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας

Σε αντίθεση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της ΕΕ να κάνουν το ίδιο.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου» της Βενεζουέλας ψήφισαν οι: Νότης Μαριάς από την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, Κώστας Χρυσόγονος από  την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης και  Μιλτιάδης Κύρκος από του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως κατά της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ψήφισαν οι: Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ), ενώ απείχαν οι: Γιώργος Επιτήδιος (Χρυσή Αυγή) και Λάμπρος Φουντούλης (Χρυσή Αυγή). Ο Ελευθέριος Συναδινός (ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή) ψήφισε παρόν.

 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας και κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν το ίδιο, υιοθετώντας μία «ενιαία και αυστηρή θέση», με απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα.

 

Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό «ως νόμιμο προσωρινό πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας» και εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή τους προς το πρόγραμμά του», σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης που προτάθηκε από κοινού από τις κύριες ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.