Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Shopping therapy οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα

Υπάρχουν πολύ πιο πραγματικές απειλές από την Τουρκία σύμφωνα με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκο.

 

Σε ανάρτησή του στο facebook χαρακτήρισε shopping therapy τα αεροπλάνα και τα βαπόρια που σκοπό έχουν να καλοπιάσουν το φιλαράκι (Μακρόν) που έχασε την παραγγελία των υποβρυχίων από την Αυστραλία.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

 

 

 

 

Εντάξει το Παρίσι σε προκαλεί για ψώνια, αλλά να ξοδέψεις 4 δις για shopping therapy σε αεροπλάνα και βαπόρια και για να καλοπιάσεις το φιλαράκι που έχασε την παραγγελία των υποβρυχίων από την Αυστραλία;
 
Σοβαρά τώρα, που πάει η χώρα με την κλιμάκωση των εξοπλισμών; Μπορεί η Ελλάδα να ανταγωνιστεί την Τουρκία χωρίς να γονατίσει; Η Τουρκία έχει τετραπλάσιο ΑΕΠ από την Ελλάδα, τετραπλάσιες στρατιωτικές δαπάνες, μισή ανεργία από την ελληνική, κι ενώ η Ελλάδα έχει εξωτερικό χρέος 210% επί του ΑΕΠ, η Τουρκία μόλις 37% !
 
Σε ποιον ανταγωνισμό να αντέξει η χώρα; Η καταφυγή στη Χάγη για όλες τις διαφορές, δεν θα ήταν πολύ οικονομικότερη από την ατελέσφορη κλιμάκωση των εξοπλισμών, και επομένως η ορθολογικότερη λύση; Πόσο θα πληρώσουμε την εθνική αδιαλλαξία (όλων σχεδόν των κομμάτων εξουσίας) επί θεμάτων τα οποία θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και αμοιβαίων συμβιβασμών;
 
Οι εξοπλισμοί είναι μια αιμορραγία δεκαετιών, αγορά αντικειμένων που αχρηστεύονται ταχύτατα και πρέπει να αντικατασταθούν με νέες αγορές και νέες δαπάνες. Τουλάχιστον ας αγόραζαν εξοπλισμό για τις πυρκαγιές και τις άλλες θεομηνίες, των οποίων η απειλή είναι πολύ πιο πραγματική.