Μαζί με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Τις «δυνάμεις» τους ένωσαν η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ και τους τουρκόφρονες μειονοτικούς του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη.

 

Το περασμένο Σάββατο (22/5) η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, αν και από την προηγούμενη μέρα 21 Μαϊου είχε τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 

«Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τους ευαίσθητους πολίτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με «ετικέτες» στην σχετική ανάρτηση «Παλαιστίνη» και «Χουσεΐν Ζεϊμπέκ» (βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ).

 

 

 

 

 

 

Ωστόσο ερωτήματα δημιουργούνται όχι για το γεγονός της παρουσίας του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ και «παρατρεχάμενων» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην εκδήλωση, αλλά και για το ότι οι τουρκόφρονες της μειονότητας παρουσίασαν τους εαυτούς τους ως «συνδιοργανωτές» μαζί με τη νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τον βουλευτή Ζεϊμπέκ.

 

Ανάρτηση της ιστοσελίδας iskecemuftulugu.org, που ανήκει στην ψευδομουφτεία Ξάνθης, αναφέρει τους κυρίους Αχμέτ Μετέ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ως… «συνδιοργανωτές» της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ψειδομουφτείας: «Η μειονότητα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση υποστήριξης προς την Παλαιστίνη, που διεξήχθη υπό την ηγεσία του Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, του βουλευτή Ξάνθης Χούσεϊν Ζεϊμπέκ, των δημάρχων Μύκης Ντελή Χουσεΐν – Ριτβάν, Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και εκπροσώπων μειονοτικών φορέων».