Νέα fake news Τσίπρα για τις πλακέτες στην Ακρόπολη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στελέχη του κόμματος, εκτόξευσαν κατηγορίες προς το ΥΠΠΟ και την ίδια την υπουργό Λίνα Μενδώνη ότι σχεδίαζε να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομά της στην Ακρόπολη. Στην προσπάθειά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν αν και κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα οι κατηγορίες τους για άλλη μια φορά να αποδειχτούν fake news.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

 

"Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

 

Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο.

 

Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα."

 

 

 

 

 

Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

"Ό, τι και να κάνει η Μενδώνη, θα είναι για πάντα η υπουργός που κάλυψε τον Λιγνάδη και κατέστρεψε τον πολιτισμό & τους ανθρώπους του μέσα στην πανδημία.

 

Ο σχεδιασμός για μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της στην Ακρόπολη αποτελεί ύβρη και θα έχει την τύχη που του αξίζει."

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει λόγο για στοχοποίηση της κ. Μενδώνη και διαψεύδει ότι θα αναρτηθεί πινακίδα επί του Βράχου της Ακρόπολης. Δίνει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις πινακίδες οι οποίες θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών.

 

 

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου.

 

Όσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».
 

 

 

 

 

 

Δείτε τις πινακίδες που πρόκειται να τοποθετηθούν στην Ακρόπολη:

 

 

 

 

 

 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΠΟ, δεν αναγράφεται πουθενά το όνομα της υπουργού.

 

 

 

 

Tags: