Νέες καταγγελίες για την υπόθεση με τον σύμβουλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν

Νέες «βόμβες» εξαπολύει ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, σε συνέχεια των καταγγελιών στις οποίες προέβη την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τις διαδοχικές πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, την περίοδο 2016-2017.

 

Όπως μάλιστα υποστηρίζει o καταγγέλλων, είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό!

 

 

Ο κτηματομεσίτης στις νέες αποκαλύψεις του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αναφέρει ότι του ζητήθηκε από την πρώτη ομάδα των προσώπων να συνάψουν «συμφωνητικό», εν είδει δικηγορικής αμοιβής, προκειμένου να δοθεί η μίζα.

 
 
 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο πρωτοσέλιδό τους τα Παραπολιτικά
 
 
 

Το έγγραφο υπεγράφη με δικηγόρο, γιο αρεοπαγίτη, τον οποίο του υπέδειξε η ομάδα των προσώπων που καταγγέλλει ο κ. Λιβανός ότι τον εκβίασαν, προσθέτοντας πως αφορούσε το 25% του ποσού που θα λάμβανε ως δικηγορική αμοιβή και επιπλέον 50.000 ευρώ για την αμοιβή του νομικού.

Ο κτηματομεσίτης, μάλιστα, τονίζει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ότι υπέγραψε το 2016 δύο τέτοια έγγραφα, ένα με ημερομηνία και ένα χωρίς.

 

 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν άμεσα εξηγήσεις.

 

Σειρά ερωτημάτων θέτει στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσιεύματα του αναφέρονται σε εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το πρώτο δημοσίευμα που αποκαλύπτει εμπλοκή συμβούλου του κ. Τσακαλώτου σε υπόθεση μίζας 1,8 εκ. ευρώ και τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να σιωπούν» προσθέτοντας πως «η υπόθεση λαμβάνει σήμερα νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου.»

Η ΝΔ ζητά να μάθει γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία, γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός και κυρίως, όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσακαλώτος να μην έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του. «Φοβάται κάτι ή έχει κάτι να κρύψει;» καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

 

 

Το κίνημα αλλαγής επίσης ζήτησε με ανακοίνωσή του καθαρές απαντήσεις:

 

«Επώνυμες καταγγελίες που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας, εμπλέκουν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών σε μίζες 1.8 εκατομμυρίων. Περιμένουμε από τον κ. Τσακαλώτο και από το Μέγαρο Μαξίμου καθαρές απαντήσεις» σημειώνει σε σχόλιο του το Κίνημα Αλλαγής.