Ο Γαβρόγλου αποδοκιμάζει την απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για τα ναρκωτικά!

Έλεγε ότι για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ φταίει που δεν υπάρχει «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα»

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης​ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο campus του ιδρύματος!

Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός δηλώνει ότι τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ πρέπει να αντιμετωπιστούν με άλλους τρόπους.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η τοποθέτησή του τον περασμένο Ιούνιο ότι για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ φταίει που δεν υπάρχει «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα»