Ο προτεινόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ που ούτε οι Συριζαίοι δεν ψήφισαν

Δείτε όλο το ιστορικό και τα έγγραφα

Δείτε το ιστορικό του κ. Μαρίνου και μετά διαβάστε όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή:

 

Διορίζεται στη Βουλή (30/6/2015) ως Τεχνικός Σύμβουλος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λαμβάνοντας 16.842€ για 6 μήνες, δηλαδή 2.807€ το μήνα!

Αμέσως μετά φεύγει από τη Βουλή και διορίζεται στην ΗΔΙΚΑ, ως Ειδικός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο μισθός του. Η σύμβασή του είναι 6μηνη και ανανεώνεται διαδοχικά άλλες 4 φορές!

 

Τα έγγραφα:

 

 

 

 

Επιπλέον έχει extra αμοιβές από έργα:

  • «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη του ψηφιακού πυλώνα του εθνικού μηχανισμού – συγκρότηση γεωπληροφοριακού συστήματος» από το οποίο θα λάβει 7.316,04€ (έγγραφο)

  • «Ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία του Πληροφοριακού συστήματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» από το οποίο θα λάβει 37.067,94€ (έγγραφο)

 

Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έθεσε θέμα ηθικής τάξης, επί θητείας του του κ. Μαρίνου στην ΗΔΙΚΑ (διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής) ο συνεταίρος του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο οργανισμό με απευθείας ανάθεση.

 

Ο Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι μόλις προχθές, σύμφωνα με τη Διαύγεια, η ΗΔΙΚΑ έδωσε έργο 20.000 ευρώ στον Γεώργιο Καρκαλή (σ.σ. συνεταίρο Ε. Μαρίνου), καλώντας τον υποψήφιο διοικητή να δώσει εξηγήσεις.

 

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα η ΗΔΙΚΑ – στην οποία ο Μαρίνος εργάζεται ως σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Πληροφορικής – έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση στον Γ. Καρκαλή (ο οποίος φαίνεται να εργάζεται για την SafeCape, την εταιρεία του Μαρίνου) δύο έργα αξίας (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 13.020€ και 24.800€ αντίστοιχα!

 

 

Ο ίδιος ομολόγησε πως μία μόλις μέρα πριν μεταβίβασε την εταιρεία του (SafeCape Software Solutions) στον συνάδελφό του και εργαζόμενο στην εταιρεία του Καρκαλή Γεώργιο, αποφεύγοντας να απαντήσει με ποιο τίμημα!

 

 

Δείτε την αλληλουχία:

  • 26 Μαρτίου: Η ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο Πληροφορικής τον Μαρίνο, δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση έργο 24.800€ στον Καρκαλή

  • 27 Μαρτίου: Ο Μαρίνος μεταβιβάζει την εταιρεία του στον Καρκαλή

  • 28 Μαρτίου: Ο Μαρίνος περνάει από ακρόαση στη Βουλή για να αναλάβει Διοικητής στον ΕΦΚΑ με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Ο ίδιος ο Στάθης Μαρίνος παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε χθες στον κ. Καρκαλή το σύνολο των μετοχών της εταιρίας του.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις αντέτεινε ότι ο κ. Καρκαλής έχει εξαιρετικό όνομα ως επαγγελματίας, ότι τις δουλειές δεν του τις έδινε ο ίδιος και ότι τις δουλειές δεν τις έπαιρνε ως εταιρεία αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας.

 

 

Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του κ. Τραγάκη πως ο κ. Μαρίνος πέρασε και από τη Βουλή και δεν άφησε καθόλου καλό όνομα. "Περάσατε από τη Βουλή ως τεχνικός σύμβουλος του γραμματέα της Βουλής επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Δεν αφήσατε καθόλου καλό όνομα. Σύρατε υπαλλήλους της Βουλής στα δικαστήρια και αθωώθηκαν όλοι" είπε ο κ. Τραγάκης.

 

 

Κατόπιν τούτων ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την άποψη ότι έχει προκύψει μείζον ηθικό ζήτημα και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μαρίνο είπε ότι άλλος στη θέση του δεν θα αποδεχόταν τον διορισμό μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ν. Βούτσης βλέποντας ότι ο διορισμός του ίσως και να μην περνούσε από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής («ναι» με επιφυλάξεις είχαν ψηφίσει η Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Ν. Φίλης, ο Γ. Βαρεμένος και ο Μ. Μπαλαούρας) αποφάσισε με πρόσχημα την απουσία από την ψηφοφορία της Ε. Καρακώστα (έφυγε δευτερόλεπτα πριν την ψηφοφορία) να διακόψει τη συνεδρίαση και να συνεχιστεί αύριο.