Ο ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό κόμμα στο οποίο έγινε διαγραφή χρέους - 60% κούρεμα στο δανείο του κτιρίου της Κουμουνδούρου

220 εκατομμύρια δραχμές (ποσό θηριώδες για την εποχή) είχαν διαγραφεί το 1998 για το ακίνητο της Κουμουνδούρου.
 

Το γεγονός είχε παραδεχθεί τον Νοέμβριο του 2016 ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δαρειώτης σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου με κούρεμα του δανείου κατά 60%.

Πρόκειται για το μοναδικό κόμμα στο οποίο έχει γίνει διαγραφή χρεών!

 

Δείτε την "ομολογία" του Μίμη Δαρειώτη:

 

 

Το δάνειο για το ακίνητο, το οποίο είχε αγοραστεί αρχικά από την ΕΑΡ και αργότερα μετά τη διάσπασή της (το 1992) περιήλθε στην κατοχή του ενιαίου Συνασπισμού και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε βάσει του σχετικού ειδοποιητηρίου από την Λαϊκή Τράπεζα να αγγίζει τα 400.000.000 δραχμές, με την τράπεζα να ξεκινά τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ωστόσο, εκείνη την περίοδο, την δεκαετία του 90, ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα, προκειμένου να κουρευτεί η οφειλή και να αποπληρωθούν τα χρέη.

 

Το κούρεμα από την πλευρά της Τράπεζας άγγιξε το 60%!

 

Το κούρεμα από πλευρά της Τράπεζας, όπως ανέδειξε ο κ. Γεωργαντάς στην επιτροπη, και επιβεβαίωσε ο Μ. Δαρείωτης, άγγιξε το 60%! Δηλαδή μετά την διαπραγμάτευση έγινε 175.000.000 δραχμές και σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη τελικά αποπληρώθηκε το 1997-1998.

 

«Αναλάβαμε να πληρωθούν 175.000.000 δραχμές, εκ των οποίων 80.000.000 προκαταβολή και 35.000.000 δραχμές με δόσεις. Υπάρχει ευχαριστήριο γράμμα από τότε διευθυντή της  Τράπεζας για την ικανοποίηση συμφωνίας», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, όπως εξήγησε ο γαλάζιος βουλευτής, όχι μόνο έγινε το μεγάλο κούρεμα αλλά η Τράπεζα του είπε και… ευχαριστώ!

 

Είχαν πληρωθεί οι φόροι;

Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς είχε καταγγείλει στην ίδια επιτροπή ότι το κτίριο στην Κουμουνδούρου επί 16 χρόνια δεν είχε δηλωθεί στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι (ούτε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε ενιαίο τέλος ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε ΕΝΦΙΑ).