Ο Τσίπρας ζητά ειδική μεταχείριση για τον Κουφοντίνα

Με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να "αλλάξει στάση" απέναντι στον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

 

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως "η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν".

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τον Κορυδαλλό σε φυλακή υποδίκων άρα ο Κουφοντίνας δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί.

 

Σύσσωμο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Μάλιστα μερικές μέρες πριν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής επικρατείας Βασίλης Βασιλικός, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Πορτάλιου, είχαν ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προσωπικώς προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

 

Όταν το 2018 είχε δημιουργηθεί θύελλα αντιδράσεων λόγω της ευνοϊκής μεταχείρισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, χάριν στην οποία ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς οι φυλακές Κορυδαλλού είχαν πλέον μετατραπεί σε φυλακές αποκλειστικώς για υποδίκους και όχι για καταδικασθέντες.

 

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής σε ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 7 Αυγούστου του 2018, αποδόμησε πλήρως την επιχειρηματολογία των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ του αιτήματος αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη, για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού:

 

«Είχαμε εξαγγείλει και το είχαμε ανακοινώσει στη Βουλή, ένα σχέδιο. Ότι η φυλακή του Κορυδαλλού πρέπει να γίνει φυλακή υποδίκων για να μην έρχονται πρώτα απ' όλα σε επαφή κατάδικοι με υπόδικους και δεύτερον να μην είναι ανάγκη να γίνονται μεταγωγές συνεχώς από την επαρχία προς το κέντρο κρατουμένων οι οποίοι έχουν δίκες σε εξέλιξη στην Αθήνα. Αυτό λοιπόν το σχέδιο υλοποιείται επί μονίμου βάσεως από το Μάιο που μας πέρασε, έχουμε δηλαδή μεταγωγές καταδίκων σε επαρχιακές φυλακές για να δημιουργηθεί ο χώρος ούτως ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων υποδίκων στη φυλακή του Κορυδαλλού.»