Όλα τα ψέματα Τσίπρα στη συνέντευξη στο Open

Ψέμα ότι είχαμε προνομιακή μεταχείριση στους εκτελεστές της 17Νοέμβρη.

 

 

 

 

 

 

Αλήθεια

Οι 6 μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της 17 Νοέμβρη:

1) Κατάργηση φυλακών τύπου Γ

2) Παροχή αδειών σε τρομοκράτες

3) Δυνατότητα τρομοκρατών να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές

4) Πλαίσιο ποινής για το διευθυντή τρομοκρατικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια, μετατράπηκε σε 5-15 χρόνια

5) Από κακούργημα σε πλημμέλημα η στρατολόγηση τρομοκρατών

6) Πλημμέλημα η κατοχή και μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού.

 

Δείτε το απόσπασμα από τη Βουλή:

 

 

 

Είναι ψέμα ότι έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ.

 

 

 

 

 

Αλήθεια

Στις 312 ανέρχονται σήμερα οι λειτουργούσες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) COVID στην Αττική. Λειτουργούν, επίσης, 2.064 απλές κλίνες COVID, ενώ έχουν ζητηθεί και 150 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως απλές κλίνες COVID, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

 

Σε επίσημη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως μέσα σε 18 μέρες, έχουν προστεθεί 391 απλές κλίνες COVID, ενώ μέσα σε έναν χρόνο έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά και έχουν προσληφθεί 10.000 υγειονομικοί.

 

Ο κ. Γεραπετρίτης μας είπε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς.

 

 

 

 

Αλήθεια:

Η Αυγή είχε ανεβάσει στον λογαριασμό της στο twitter ένα βίντεο διάρκειας μόλις 36 δευτερολέπτων από συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη με τίτλο: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς». Αν όμως δούμε και τα προηγούμενα 30 δευτερόλεπτα της δήλωσης Γεραπετρίτη το νόημα αλλάζει εντελώς.

 

"Αν με ρωτάτε θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ, η ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ". 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Το σχετικό βίντεο με τη δήλωση:

 

 

 

 

 

Μας έλεγαν για τη δημιουργία ΜΕΘ "ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε γιατί θα ήταν πεταμένα λεφτά".

 

 

 

 

 

Αλήθεια:

Ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει πως:"Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια", αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολική επίταξη όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ, είτε τις χρησιμοποιούσε το ΕΣΥ είτε όχι. Η κυβέρνηση στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε αποφασίσει πως εφόσον χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν ιδιωτικές ΜΕΘ και το δημόσιο θα καταβάλλει το σχετικό αντίτιμο.

 

Το κόστος, λοιπόν, της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ θα ήταν ανάλογο της πίεσης που θα ασκούνταν στο ΕΣΥ.  Σε αντιδιαστολή, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιταχθούν όλες οι ΜΕΘ προκαταβολικά, πληρώνοντας το αντίτιμο όλων των ιδιωτικών κλινών που υπήρχαν, ασχέτως αν θα χρησιμοποιούνταν ή όχι. Κοινώς, με τη λύση του ΣΥΡΙΖΑ το κράτος θα πλήρωνε άδειες ΜΕΘ, αφού στο πρώτο κύμα της πανδημίας δε χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί καμία.  

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

Η κυβέρνηση ακύρωσε διαγωνισμό για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

 

 

 

Αλήθεια:

Ο εν λόγω διαγωνισμός που αφορούσε σε 750 λεωφορεία, ακυρώθηκε ως απαράδεκτος από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, καθώς δεν υπήρξε ποτέ χρηματοδότηση και η Ανεξάρτητη Αρχή άφησε υπόνοιες ότι επρόκειτο για έναν φωτογραφικό διαγωνισμό.

 

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εξηγεί γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός:

 

 

 

Αλλεπάλληλα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

 

 

 

 

Αλήθεια:

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αλλεπάλληλα περιστατικά αστυνομικής βίας, ξεχνώντας τις εικόνες από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, τις ρίψεις χημικών σε οικογένειες με παιδιά και τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένων.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Εγώ δεν βρίζω καμία δημοσκόπηση, λέω τα πράγματα με το όνομά τους.

 

 

 

 

 

Αλήθεια:

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αλέξης Τσίπρας έχει υπονοήσει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αναληθείς και παρουσιάζουν μια εικόνα ευνοϊκή για την κυβέρνηση, καθώς απεικονίζουν το σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Τι δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας:

 

 

 

 

Στις 21 Μαΐου 2019 σε προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για "δημοσκοπήσεις της συμφοράς" που ακυρώνονται από την παρουσία του κόσμου:

 

 

 

 

 

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μια ανοησία όταν έχεις 7% εμβολιασμένους σε όλη την Ευρώπη.

 

 

 

 

Αλήθεια:

Το εν λόγω έγγραφο θα καλύπτει τρία είδη πιστοποιητικών. Πρώτον ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού όπου θα αναγράφεται ο τύπος του εμβολίου και ο φορέας που χορήγησε το εμβόλιο.

 

Δεύτερον πιστοποιητικά εξέτασης (δοκιμασία NAAT/RT-PCR ή ταχεία δοκιμασία αντιγόνου) και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

 

Στην τρίτη περίπτωση το πιστοποιητικό θα έχει διάρκεια 180 ημερών εκτός εάν τα επιστημονικά δεδομένα μεταβληθούν.

 

 

 

 

 

Δεν έχω δει ούτε μια διαδήλωση που να είναι άνθρωποι χωρίς μάσκα.

 

 

 

 

Αλήθεια:

Οι εικόνες από τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, στα οποία συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν από μόνες τους.

 

 

 

 

 

 

 

Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης η εστίαση δεν είναι κλειστή 4 μήνες

 

 

 

 

Αλήθεια:

 

Παράταση του lockdown και αναβολή της προγραμματισμένης άρσης των μέτρων περιορισμού εξετάζουν καγκελαρία και κρατίδια, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία εξακολουθούν να αυξάνονται.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου.

 

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ θα επιτρεπόταν ακόμη η άθληση ομάδων σε ανοιχτό χώρο. Εάν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ήταν από 50 έως 100, οι αποφάσεις αυτές θα αναθεωρούνταν.

 

Ο σχεδιασμός ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, φαίνεται ότι τώρα επανεξετάζεται, με πιθανότερο σενάριο αυτό της παράτασης της ισχύουσας κατάστασης και μετά τις 28 Μαρτίου, λόγω τόσο της αύξησης των κρουσμάτων όσο και των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

Αλήθεια:

 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός φυσικά και δεν συνελήφθη επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο καταζητούμενος τρομοκράτης συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου του 2015, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015.