Όλες οι φορές που ο Σταθάκης είχε προβλέψει ότι τελειώνουν τα capital controls

2 χρόνια συμπληρώνονται

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του κλεισίματος των τραπεζών με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος του 2015, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπαν ότι είναι θέμα ημερών ή μηνών να αρθούν τα capital controls.

Πρωταθλητής των αποτυχημένων προβλέψεων ο Γιώργος Σταθάκης.

Όχι μια ή δύο, αλλά 8 φορές ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι η άρση των capital controls είναι πολύ κοντά!


Η αρχή έγινε στις 11/7/2015. Δήλωνε τότε ο Γιώργος Σταθάκης στο BBC ότι «θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι τα capital controls να αρθούν πλήρως –ωστόσο θα είναι μια γρήγορη διαδικασία όσο υπάρχει μια συμφωνία»

 

Στις 14/7/2015 σε συνέντευξη στο Bloomberg υποστήριζε ότι η άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων "θα συμβεί πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα".

 

Τον Αύγουστο του 2015, στην ίδια λογική με τις προηγούμενες δηλώσεις του, ο Υπουργός επέμενε ότι "πολύ σύντομα θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί"

 

Τον Σεπτέμβριο του 2015: "Ως πολιτικός θα σας πω ότι θα αρθούν σε 2 μήνες, ως οικονομολόγος όχι"

 

Νοέμβριος 2015 και ο Γιώργος Σταθάκης προβλέπει για τα μέσα του 2016 την άρση των capital controls

 

Νέα πρόβλεψη του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2016. Αυτή τη φορά υποστηρίζει ότι τα capital controls αίρονται στο β' εξάμηνο του 2016

 

Με βάση την εμπειρία της Κύπρου ένας όδικος χάρτης για άρση των capital controls δηλώνει τον Μάιο του 2016

 

Το σερί των αποτυχημένων προβλέψεων έλαβε τέλος τον Ιούνιο του 2016, με τον Γ. Σταθάκη να κάνει λόγο για βήματα για την άρση των capital controls από το καλοκαίρι (του 2016) και μετά