Όταν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν εναντίον της αποδοκιμασίας της Λευκορωσίας για την έκδοση του Προτάσεβιτς

Μια τροπολογία τον Νοέμβριο του 2020 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητούσε την αποδοκιμασία του αιτήματος που απέστειλαν οι αρχές της Λευκορωσίας για την έκδοση των Stsiapan Putsila και Roman Protasevich, ιδρυτών των καναλιών Telegram Next και Nexta-live, με έδρα τη Βαρσοβία, οι οποίοι προστέθηκαν από την Επιτροπή Κρατικής Ασφαλείας της Λευκορωσίας (KGB) στον κατάλογο των ατόμων που ενέχονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

 

Παρότι η συγκεκριμένη τροπολογία υπερψηφίστηκε από μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει.

 

 

Στο τέλος του εγγράφου φαίνεται η αρνητική ψήφος των Ευρωβουλευτών Αρβανίτη, Γεωργούλη, Κούλογλου, Κόκκαλη, Κουντουρά, Παπαδημούλη στην τροπολογία 14.

 

 

Όπως ανέφερε η Ευρωβουλευτής Anna Fotyga που κατέθεσε τότε τις τροπολογίες (ανάμεσά τους και αυτή με αριθμό 14 για τον Προτάσεβιτς), αυτές υπερψηφίστηκαν από περισσότερους από 600 Ευρωβουλευτές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ψήφισμα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Λευκορωσία.

 

 

Ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς συνελήφθη χθες στο Μινσκ, έπειτα από "κρατική αεροπειρατεία" της Λευκορωσίας και την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στην οποία επέβαινε.