ΠΑΣΟΚ Έβρου: Έντονη αντίδραση και διαφωνία στην κεντρική ανακοίνωση του κόμματος για Δαδιά - πυρκαγιές

Την έντονη, άμεση αντίδραση και διαφωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Έβρου, προκάλεσε η επαίσχυντη κεντρική ανακοίνωση του κόμματος και συγκεκριμένα του Τομέα Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γιώργο Αποστολόπουλο, για την καταστροφική φωτιά στην Δαδιά, αλλά και τις πυρκαγιές γενικότερα.

Η φράση “Η Νέα Δημοκρατία κατακαίει την χώρα”, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος που κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ότι προσπαθεί να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκισμό, ενόχλησε έντονα τα κομματικά στελέχη του πάλαι ποτέ κυβερνώντος και πανίσχυρου κόμματος στο νομό Έβρου. Μόλις μάλιστα το Evros-news.gr δημοσίευσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση και αντιπαράθεση, άρχισαν οι αντιδράσεις. Αν και ο κ.Αποστολόπουλος προχώρησε σε… αναδίπλωση και διορθωτική δήλωση με εντολή όπως λένε οι πληροφορίες του Νίκου Ανδρουλάκη, τα τοπικά στελέχη βγήκαν δημόσια και αποδοκίμασαν τόσο τον συγκεκριμένο συνάδερφο τους, όσο και την ανακοίνωση.

 

Αρχοντάκης: Κατακριτέα η ανακοίνωση του κόμματος και δεν μας εκφράζει ως Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ

 

Πρώτος ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ-ΑΛ Γιάννης Αρχοντάκης, έγραψε στο Evros-news.gr τα εξής:
“Είναι κατακριτέα πρώτα από εμάς, ως νομαρχιακή επιτροπή η ανακοίνωση, όχι γιατί δεν ερωτηθήκαμε αλλά γιατί δεν μας εκφράζει.
Ας είμαστε νηφάλιοι και ήρεμοι, αφού τελειώσει αυτή η καταστροφή θα γίνει αυτοψία και θα αποδοθούν ευθύνες”.
Χαμαλίδης: Απαράδεκτη ανακοίνωση, δεν μας εκφράζει

Ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί πολλά χρόνια Λευτέρης Χαμαλίδης, επίσης έγραψε στο Evros-news.gr για την συγκεκριμένη ανακοίνωση:

“Απαράδεκτη δήλωση από τον Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν συνάδει ούτε με το ύφος και φυσικά ούτε με την ιδεολογία του πολιτικού μας χώρου, που δεν χρησιμοποιεί φρασεολογία αστήριχτη και ατεκμηρίωτη.
Φυσικά και δεν εκφράζει κανέναν μας, έγινε βεβιασμένα και δίχως την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας όπου αντέδρασε άμεσα επιβάλλοντας διόρθωση στην άστοχη φρασεολογία. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αφού αντιμετωπιστεί η έκτακτη και ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση που βιώνουμε, θα εξεταστεί ο λόγος κι οι συνθήκες που οδήγησαν στην ομολογουμένως μη συμβατή με τον πολιτικό μας χώρο δήλωση και θα ζητηθούν ευθύνες”.
Ζαπάρτας: “Απαράδεκτος αυτός που εξέδωσε την ανακοίνωση, διαμαρτυρήθηκα έντονα”
Από την Χίο όπου βρίσκεται για σημαντική οικογενειακή υποχρέωση και υπόθεση, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου και επί χρόνια στέλεχος του Παναγιώτης Ζαπάρτας, επικοινώνησε με το Evros-news.gr και μας τόνισε:
“Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος του κόμματος μας, αλλά είναι απαράδεκτος όπως και η ανακοίνωση. Το ότι στη συνέχεια την διόρθωσε, δεν αλλάζει το άστοχο και λανθασμένο αρχικό του ολίσθημα. Επικοινώνησα με τα κεντρικά του κόμματος και διαμαρτυρήθηκα ως Εβρίτης και άνθρωπος που αγωνίζεται χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μας εκφράζουν τέτοιες αντιδράσεις, απόψεις και νοοτροπίες. Την στιγμή που συντελείται αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή στην Δαδιά, δεν μπορεί να εμφανίζουμε ως κόμμα που με τον Πρόεδρο μας Νίκο Αδρουλάκη κάνει ένα νέο, διαφορετικό ξεκίνημα στην κοινωνία, αυτές τις απόψεις που δεν έχουν σχέση με τη νοοτροπία και το ήθος του πολιτικού μας χώρου”.

 

Τι ακριβώς έγινε με την ανακοίνωση Αποστολόπουλου

Ο υπεύθυνος Γραμματέας Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Αποστολόπουλος, που διετέλεσε μάλιστα και δήμαρχος Αθηναίων όταν για λίγο χρονικό διάστημα παραιτήθηκε ο Γιώργος Καμίνης του οποίου ήταν Αντιδήμαρχος στο δήμο Αθηναίων, είναι δημοτικός σύμβουλος (εξελέγη με τον Παύλο Γερυλάνο) κα ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, με μια κατάπτυστη και ελεεινή ανακοίνωση χθες τόνιζε:

«Θλιβερό περιβαλλοντικό γεγονός με διεθνές αντίκτυπο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Πρόκειται για ένα ακόμα μελανό σημείο για την «Κυβέρνηση των… αρίστων» με τις υποτιθέμενες οικολογικές ευαισθησίες.

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί την κορωνίδα των ελληνικών οικοσυστημάτων. Σπάνια θηλαστικά συνυπάρχουν με 166 είδη πτηνών όπως μοναδικούς γύπες, καθώς και ερπετά και αμφίβια. Όλα αυτά κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τη χλωρίδα. Περίπου 400 είδη φυτών και δέντρων μεταξύ των οποίων ενδημικά και προστατευόμενα μετατρέπονται σε κάρβουνο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επανειλημμένα τονίζει τόσο τη σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών όσο και την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών και κατάρτισης αποτελεσματικών σχεδίων αντιμετώπισης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επιτρέποντας μάλιστα την εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών την ίδια στιγμή που οι άναρθρες πολιτικές κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρουν τις τραγικές στιγμές στο Μάτι και στην Κινέτα».