Ποιοι βρίσκονται πίσω απο την CommonView;

Που έβγαλε την περιέργη δημοσκόπηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει την ψαλίδα

Upd. 1: Μετά την αποκάλυψη έσπευσαν να αλλάξουν email. Έχουν κρατηθεί όμως σε αρχείο, δείτε τα παρακάτω.

Upd. 2: Ο Νίκος Παππάς  δεν απάντησε τίποτα απόλυτως για το θέμα σε ερώτηση της Άννας Ασημακοπούλου στη Βουλή (22/9/2017). Δείτε το βίντεο εδώ

 

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

 

Τις τελευταίες ημέρες μια περίεργη δημοσκόπηση είδε το φώς της δημοσιότητας. 

Η δημοσκόπηση αυτή φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μικρή απόσταση απο την αξιωματική αντιπολίτευση σα να μην έχει εισπράξει οποιαδήποτε φθορά απο τα τελευταία γεγονότα του καλοκαιριού (φωτιές, πετρελαιοκηλίδα) που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για πολιτική κρίση. 

Η δημοσκόπηση ανήκει σε μια "ομάδα νέων επιστημόνων", χωρίς άλλα στοιχεία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της www.commonview.gr ή www.commonview.org

"Είμαστε μια ομάδα νέων επιστημόνων από διάφορα επιστημονικά πεδία όπως της πληροφορικής, της στατιστικής, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και της επικοινωνίας, με πλούσια εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς στον τομέα τους.

Έχοντας υπόψη τα μεθοδολογικά προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει η κοινωνική έρευνα στη Ελλάδα φιλοδοξούμε την επιτυχή εφαρμογή και υλοποίηση νέων ερευνητικών εργαλείων τα οποία θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με την κοινωνική έρευνα.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης η οποία θα προσφέρει διεπιστημονικές και σύνθετες προσεγγίσεις για την ανάλυση των στάσεων και των τάσεων που αναπτύσσονται."
 

Φυσικά δεν υπάρχει ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο επικοινωνίας πέρα από τα στοιχεία του καταχωρητή και τα παρακάτω στοιχεία dns, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται 2 email επικοινωνίας.

Το πρώτο απο τα 2 emails το συναντάμε επίσης με μια γρήγορη αναζήτηση και στην παρακάτω δημοσίευση και όπως φαίνεται ανήκει στον κο Στέργιο Τσιαφούλη, ο οποιος όπως διαβάζουμε είναι εργαζόμενος στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργού επικρατείας υπάρχει συνεργάτης του με το ίδιο ακριβώς σπάνιο ονοματεπώνυμο.

Ίσως γνωρίζει κάτι παραπάνω για το ποιοι βρίσκονται πίσω απο την commonview.

 

Μετά την αποκάλυψη έσπευσαν να αλλάξουν το SOA email σε info@commonview.gr και info@commonview.org. Όμως υπάρχει σε αρχείο στο: https://dnshistory.org/dns-records/commonview.org και εδώ http://archive.is/06WWT και εδώ http://archive.is/XoTXw

 

 


Δείτε τον Στέργιο Τσιαφούλη στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (όπου ήταν Αναπληρωτής Υπουργός ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μέχρι τον Νοέμβριο 2016)

και την απόσπαση του στο γραφείου του Χριστόφορου Βερναρδάκη εδώ όταν στη συνέχεια έγινε Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

Με λίγα λόγια ήταν μαζί στο Υπουργείο Εσωτερικών και όταν έφυγε για το Μαξίμου ως Υπουργός Επικρατείας ο Χριστόφορος Βερναρδάκης τον απέσπασε μαζί του.