Σαν σήμερα πριν 1 χρόνο: Σάλος για το επίδομα ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου

Με αφορμή την περίπτωση Αντωνοπούλου, αποκαλύφθηκαν πολλές περιπτώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που λάμβαναν προκλητικά αυτό το επίδομα

Σάλο είχε προκαλέσει πέρυσι, σαν σήμερα, το γεγονός ότι η πιο πλούσια υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Ράνια Αντωνοπούλου, έπαιρνε κρατικό επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να πληρώνει το ενοίκιο σπιτιού στο Κολωνάκι.

 

Το θέμα είχε φέρει στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λάμβανε 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου επειδή τυπικά εμφανιζόταν ως κάτοικος Νέας Υόρκης.

 

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες της, η κ. Αντωνοπούλου είχε εισοδήματα 70.000 ευρώ ετησίως και ο σύζυγός της υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου 453.000 δολάρια. Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας είχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και ο υπουργός Οικονομίας χαρτοφυλάκιο αξίας 2,7 εκατ. δολαρίων.

 

Το υπουργικό ζεύγος διέθετε διαμέρισμα 110 τμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ακίνητο 300τμ με πισίνα στη Σύρο.

 

Αντιδράσεις, ωστόσο, είχαν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλά στελέχη να παίρνουν αποστάσεις και να παραδέχονται ότι "υπάρχει θέμα".

Το θέμα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού οι αποκαλύψεις για υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που λάμβαναν το επίδομα ενοικίου χωρίς να το έχουν ανάγκη στην πραγματικότητα, ήταν καταιγιστικές.

 

Ας θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 

 

Η κυρία Χρυσοβελώνη με την περίφημη δήλωση της πως "δεν κάθεται να μετράει τα ακίνητά της".

 

 

 

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος "όπως όλοι" έτσι έπαιρνε και αυτός το επίδομα.

 

 

 

 

 

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος νοικιάζει δωμάτιο..

 

 

 

 

Το επίδομα λάμβανε και ο Δημητρης Μάρδας, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν και αυτός έφερε την επίμαχη διάταξη.

 

 

 

Άιτηση είχε κάνει και ο κύριος Φωτάκης, χωρίς να λάβει το επίδομα. Το ευτράπελο ήταν πως η αίτηση είχε εγκριθεί, ενώ ο ίδιος διέθετε ακίνητο στην Αττική.

 

 

Για το επίδομα ρωτήθηκε και ο Γιώργος Σταθάκης...

 

 

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξωθήθηκε σε παραίτηση, ενώ μετά από λίγο υπέβαλε την παραίτησή του και ο σύζυγός της και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 

Βέβαια, η "απομόνωση" της κυρίας Αντωνοπούλου δεν κράτησε και πολύ, διότι 5 μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2018, η κυβέρνηση την επέλεξε για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι, με το μηνιαίο μισθό ναυπολογίζεται περίπου στα 7.500 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το πολυτελές σπίτι στο κέντρο του Παρισιού, τον οδηγό και τον προσωπικό σεφ.