Το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την αποπομπή της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου και των πρώην μελών του ΔΣ με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr η ολομέλεια που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε τις εν λόγω αιτήσεις. Πρόκειται για τις αιτήσεις απομάκρυνσης από τη θέση τους τόσο της Βασιλικής Θάνου όσο της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών, ο Νικόλαου Ζευγώλη και Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου, η Μαρία Ιωαννίδου.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες υποστήριζαν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ήταν φωτογραφικές, οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης της ανεξάρτητης Επιτροπής.

 

Επίσης έκαναν λόγο για «αποφάσεις, στερούμενες νομίμου ερείσματος, που πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Το σκεπτικό των απορριπτικών αποφάσεων της ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.