Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

- Βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών
- Θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας αφού κατά τη διάρκεια της έρευνας οι εισαγγελείς «σκόνταψαν» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου
 

Προς τη Βουλή οδεύει η δικογραφία που αφορά την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να παίξει καθυστερήσεις, ώστε να μην κληθεί ο Πάνος Καμμένος (και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι) στην Βουλή.

 

Ειδικότερα, η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και διαβιβάζεται στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας και σύμφωνα με τη συνταγματικά προβλεπόμενη πρακτική της «αμελλητί» διαβίβασης.

 

Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να αποστέλλουν στη Βουλή στοιχεία για υπουργό, που περιέρχονται σε γνώση τους στο πλαίσιο έρευνας χωρίς καμία αξιολόγηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνεται μόνο μία μαρτυρική κατάθεση, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων στην υπόθεση, Βασίλης Παπαδόπουλος, κλήθηκε αλλά δεν προσήλθε να καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς.