Τα Fake News του Χριστοφορίδη και η απάντηση Κυρανάκη

Fake News σε λάθος άνθρωπο

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποστήριξε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου ότι ο Αλέξης Τσίπρας ψεύδεται όταν λέει ότι παρέλαβε την ανεργία στο 28%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία του Δεκεμβρίου 2014 - Ιανουαρίου 2015 ήταν στο 25,8%.

 

Με ένα βίντεο που ανέβασε στο twitter του, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, γνωστός για το σκίσιμο των μνημονίων, πρώην μετακλητός του Νίκου Παππά και εκδότης του Χωνιού, κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ότι παρουσίασε ψεύτικα στοιχεία.

 

 

Μόνο που ο Γ. Χριστοφορίδης στο βίντεο χρησιμοποίησε μη αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

 

Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επιβεβαιώνουν πλήρως αυτά που είπε στην εκπομπή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος δεν άργησε να του απαντήσει καταλλήλως:

 

 

 

 

 

Το link με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι η ανεργία τόσο τον Δεκέμβριο του 2014, όσο και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 25,8%.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανήρτησε και το βίντεο με τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα για την ανεργία που παρέλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά:

 

 

 

 

Το συγκεκριμένο θέμα πάντως δεν ήταν το μόνο από αυτήν την εκπομπή.

 

Σε ερώτηση για τις επενδύσεις στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Χριστοφορίδης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - μεταξύ άλλων - έφερε στην Ελλάδα τη Vodafone και τη Nestle!