Το τελευταίο φέσι του Αλέξη.

Ο Τσίπρας εμφανίστηκε στα πολιτικά πράγματα της χώρας, όταν οι σημερινοί 17ρηδες ψηφοφόροι ήταν ακόμα αγέννητοι.

Άρα δύσκολα να θυμούνται όλες τις ανοησίες με τις οποίες πολιτεύτηκε διαχρονικά. Από την άρνηση της τοποθέτησης καμερών, μέχρι το χάιδεμα όσων έκαιγαν την Αθήνα και την κατάργηση των ΜΑΤ. Από την πρόταση για 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2009, μέχρι την άμεση καταγγελία της δανειακής σύμβασης το 2010.

Είναι όμως και κάποιες πιο πρόσφατες που τις θυμούνται αρκετοί. Από τις κωλοτούμπες το 2015 και το άνοιγμα των συνόρων, μέχρι τα εμβόλια που δεν έχουν εφευρεθεί και τον αχρείαστο φράχτη στον Έβρο.

Κάθε μια ανοησία από αυτές λοιπόν είχε ένα κόστος. Θυμηθείτε πως το 2014, παρέα με την Χρυσή Αυγή, έριξε μια κυβέρνηση, γιατί το χρέος έπρεπε να κουρευτεί. Προσέξτε! Δεν έπρεπε να επιμηκυνθεί, έπρεπε οπωσδήποτε να κουρευτεί. Έφερε λοιπόν ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο, αχρείαστα capital controls και αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γιατί το παιδί είχε  αυταπάτες. Όσοι όμως δεν είχαν, ήταν προδότες. Το κόστος όλων αυτών το πλήρωσαν οι Έλληνες.

Στο προσφυγικό κάτι παρόμοιο. Είχε την «αυταπάτη» πως όποιος κατατρεγμένος στον πλανήτη θέλει να μπει στην Ευρώπη, αυτός θα του το επιτρέψει. Και χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει η Ελλάδα να μην είναι εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν. Το κόστος όμως το πλήρωσαν οι Έλληνες.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμα. Από το υπερταμείο για 99 χρόνια, μέχρι την συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα όμως, 15 χρόνια μετά, φαίνεται πως οι Έλληνες πληρώνουν το τελευταίο φέσι του Αλέξη και κλείνουν οριστικά τον λογαριασμό μαζί του.

Οι δεύτερες, εντελώς αχρείαστες εκλογές της 25ης Ιουνίου, κοστίζουν. Το γιατί είναι αχρείαστες το καταλαβαίνουμε όλοι. Το μήνυμα των Ελλήνων ήταν πιο ξεκάθαρο από ποτέ στη μεταπολίτευση. Και ήταν ένα μήνυμα απέναντι στην πολιτικάντικη και κουτοπόνηρη επιλογή του να φέρει την απλή αναλογική. Το κόστος λοιπόν των δεύτερων εκλογών θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός, αλλά θα είναι το τελευταίο, μιας και θα κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του μαζί του.

Και τώρα θα πείτε «μα τίποτα θετικό δεν έκανε ο Αλέξης τελικά;». Βεβαίως και έκανε. Απάλλαξε τη χώρα από την ιδεολογική ηγεμονία των λαϊκιστών.