Θέμα στους New York Times η θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης

Με τίτλο "Οι Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει σε μεγάλη έρευνα πριν τις εκλογές", η εφημερίδα αναμεταδίδει τηλεγράφημα του Associated Press.

 

Σε αυτό δημοσιεύονται οι καταγγελίες των δικαστών και εισαγγελέων κατά της κυβέρνησης για παρέμβαση στο έργο τους, ενώ σχολιάζεται ότι ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2019 και τα ζητήματα διαφθοράς βρίσκονται στην προεκλογική του ατζέντα.

 

 

Το δημοσίευμα περιγράφει ότι ενώ η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνοντας κορυφαία πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ένα στέλεχος της κυβέρνησης παρεμβαίνει στο διαδικασία.

 

Συγκεκριμένα, οι New York Times υπογραμμίζουν ότι ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορεί μέσω αναρτήσεων στα social media τους εισαγγελείς για αργούς ρυθμούς στην εξέταση της υπόθεσης και μάλιστα ότι κατονομάζει και δικαστικούς – κλειδιά που έχουν αναλάβει την διερεύνησή της.

 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατηγορεί την κυβέρνηση για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και κατ’ επέκταση για έλλειψη σεβασμού στην συνταγματική πρόβλεψη της διάκρισης των εξουσιών, υπογραμμίζει η έγκριτη εφημερίδα.

 

Το δημοσίευμα καταλήγει με το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές κάλπες το 2019, στις εθνικές εκλογές, τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές.